Menu Luk

Kloakseparering

Mange kommuner indfører i disse år spildevandsseparering. Klimaforandringer betyder at fremtidens byer skal kunne kapere vejrekstremer som: Oversvømmelse, længere tørkeperioder, udtømning af grundvand, overophedning og forurening af overfladevandet. 

For at undgå at disse ting giver problemer i boligkvarterer, hvor det gamle kloaknet ikke er dimensioneret til at klare den belastning, kræver kommunen at regnvandet bliver ledt væk i et separat kloaknet.

Ofte er det pålagt husejeren at sørge for separere spildevand og regnvand inde på egen grund før det ledes ud til kloakkerne i vejen når kommunen går i gang med at renovere kloaknettet i kvarteret.

Typisk vil dette for nybygger kvarterer i byerne allerede fra starten klargjort til separering, men det er noget andet med de ældre kvarterer. Du kan tjekke på din kommunes hjemmeside hvilke planer der er hvor du bor og hvor langt de er nået.

Hvilken slags kloakseparering skal du vælge?

Når du er blevet pålagt at lave kloakseparering på egen grund, er der flere muligheder du kan vælge alt efter størrelsen på din grund og andre forhold. Enten at få nedgravet nye separate kloakrør til at koble på kommunens kloak til regnvand eller at holde regnvand på egen grund, fx ved at etablere en faskine eller lave regnbede osv.

Uanset hvilken løsning du tænker på kan vi hjælpe at nedgrave nye rør, faskine eller etablering af regnbede eller andre løsninger alt efter hvordan det er muligt at leve op til kommunens krav.

Hos Stjerneholm har vi stor erfaring med nedgravning af kloak og faskiner, samt jordarbejde hvis du vælger et regnbed eller anden lokal afledning af regnvandet. Vi sikrer os at det bliver udført forsvarligt så det lever op til kravene fra kommunen.
Det kan være godt givet ud at bruge en professionel til arbejdet, så du slipper for det svære arbejde.

Du er velkommen til at kontakte os og få et uforpligtende tilbud. Ring til os på telefon 89 800 199 eller benytte vores kontaktformular.